25210.48707

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Άρθρα

Αιτίες και αντιμετώπιση αζωοσπερμίας

Η Διευθύντρια του Embryolab και Κλινική Εμβρυολόγος, κα Αλεξία Χατζηπαρασίδου και η δημοσιογράφος Πέτρα Καρυώτη, συζητούν για την εξωσωματική γονιμοποίηση, τις αιτίες και την αντιμετώπιση της αζωοσπερμίας, καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρει η συντήρηση γονιμότητας, σε άνδρες και γυναίκες.

περισσότερα...

Το χάπι της επόμενης ημέρας. Αντισύλληψη ανάγκης.

Το χάπι της επόμενης μέρας είναι από του στόματος αντισυλληπτικό που περιέχει μόνο προγεσταγόνο και προορίζεται για χρήση στις περιπτώσεις που υπήρξε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη ή όταν η μέθοδος προφύλαξης απέτυχε.

περισσότερα...

Κάπνισμα και υπογονιμότητα

Η χρόνια κατανάλωση τσιγάρων επιβαρύνει τον γυναικείο οργανισμό, τόσο στα επίπεδα αγγείωσης της μήτρας όσο και σε επίπεδο ποιότητας και αριθμού ωαρίων γεγονός που συνεπάγεται σε χαμηλά ποσοστά επιτυχίας στην προσπάθεια του ζεύγους για επίτευξη εγκυμοσύνης μέσω τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

περισσότερα...

Μαστογραφία: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μαστογραφία είναι η ακτινογραφία του μαστού με ένα ειδικό μηχάνημα που λέγεται μαστογράφος. Αναλυτικότερα, είναι μία ακτινολογική εξέταση που μπορεί να εντοπίσει ακόμη και την ύπαρξη πολύ μικρού μεγέθους καρκίνου στο μαστό, όταν αυτός δεν έχει δώσει ακόμη, κανένα κλινικό εύρημα.

περισσότερα...