25210.48707

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Αιδοιοπλαστική με Laser

Η αιδοιοπλαστική είναι χειρουργική επέμβαση που αποκαθιστά την αισθητική περιοχή των γυναικείων έξω γεννητικών οργάνων (πλαστική μικρών και μεγάλων χειλιών και κλειτορίδας).


Με τη χρήση ιατρικού Laser στην αιδοιοπλαστική αναμορφώνουμε την εμφάνιση των μικρών και μεγάλων χειλέων του αιδοίου ή την μείωση του εύρους του κόλπου που μπορεί να έχει μεταβληθεί από τον τοκετό.


Κατά την διάρκεια ενός φυσιολογικού τοκετού πραγματοποιείται πολύ συχνά η περινεοτομή για την διευκόλυνση εξαγωγής του νεογνού από τον κόλπο, η ουλή της περινεοτομής στην διάρκεια του χρόνου συνήθως προκαλεί μια κάποια διαταραχή της αισθητικής εμφάνισης αλλά και λόγο της φυσιολογικής χαλάρωσης ιστών παρατηρείται η αύξηση της διαμέτρου του κόλπου. Η ελαστική χαλάρωση του κόλπου δύναται να επηρεάζει και την ευχαρίστηση στην σεξουαλική επαφή.
Με τη χρήση ιατρικού Laser στην αιδοιοπλαστική αποκαθιστούμε την δυσμορφία των ουλών στην περιοχή του περινέου (π.χ. περινεοτομή, ουλή βαρθολινείου αδένα, κονδυλώματα).


Η αιδοιοπλαστική αναμφίβολα είναι η ιδανική λύση αισθητικής αναμόρφωσης της ευαίσθητης περιοχής της γυναίκας που αποκαθιστά αισθητικά αλλά και λειτουργικά προβλήματα.


Παραδείγματα αισθητικών προβλημάτων είναι η αποφυγή των στενών ενδυμάτων και μαγιό και στην περίπτωση λειτουργικών προβλημάτων αποκαθίσταται και βελτιώνετε η ερωτική ευχαρίστηση μιας και απαλείφεται ο πόνος κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.


Η αιδοιοπλαστική επέμβαση βοηθάει τις γυναίκες να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους αλλά και την ερωτική τους ζωή. Η επιστροφή στις δραστηριότητες του ατόμου γίνεται σε 7 με 10 ημέρες ενώ η επαναφορά στην σεξουαλική ζωή σε 1 μήνα σχεδόν ανάλογα την περίπτωση.