25210.48707

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Πλαστική Περινέου

Περίνεο ονομάζεται η περιοχή που βρίσκεται ανατομικά ανάμεσα στο αΐδιο και τον ορθό.


Κατά την διαδικασία ενός φυσιολογικού τοκετού απαιτείται τις περισσότερες φορές να γίνει περιονοτομή, δηλαδή τομή στην περιοχή αυτή έτσι ώστε να εμφανιστεί το κεφάλι του μωρού. Η διαδικασία της περιονοτομής πολλές φορές καταστρέφει μεγάλο τμήμα των ιστών της περιοχής με αποτέλεσμα προβλήματα στην φυσιολογική λειτουργίας της και η αποκατάσταση της δεν είναι εύκολη λογά του οιδήματος και της υπεραιμίας αυτής.


Κατά την πάροδο του χρόνου παρατηρείται το συχνό φαινόμενο για τις νέες μητέρες της χαλάρωσης της περιοχής του περινέου και αύξηση της διαμέτρου του κόλπου καθώς και δυσμορφία του δέρματος ειδικά στη περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στο αιδοίο και το πρωκτό δημιουργώντας προβλήματα στη φυσιολογική λειτουργία της περιοχής.


Η περινεοπλαστική ή πλαστική ανάπλαση του περινέου αποκαθιστά τους ιστούς και τους μύες της περιοχής που έχουν καταστραφεί.


Η επέμβαση πλαστικής ανάπλασης του περινέου είναι μία απλή επέμβαση και γίνεται με χρήση ακτινών Laser και στοχεύει στην σύσφιξη της χαλάρωσης και διόρθωση των ουλών και δυσμορφιών της περιοχής ενισχύοντας το περίνεο.


Η διάρκεια της είναι περίπου 45 λεπτά και μπορεί να γίνει με τοπική, γενική ή και επισκηρίδια νάρκωση και δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική, η επιστροφή σας την καθημερινότητα είναι άμεση αλλά οι σεξουαλικές σας επαφές και η γυμναστική επιτρέπονται μετά από 5-6 εβδομάδων.