25210.48707

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Κρυοπηξία

Θεραπείες τραχηλίτιδας και κονδυλωμάτων


Τι είναι η κρυοπηξία

Η κρυοπηξία είναι μέθοδος κατά την οποία χρησιμοποιείται ψύχος για την καταστροφή και αφαίρεση παθολογικού ιστού και καρκινικών κυττάρων. Η μέθοδος είναι ασφαλής και με ελεγχόμενο τρόπο καταστρέφει τους πάσχοντες ιστούς και στη συνέχεια, επέρχεται η επούλωσή τους. Μετά την εφαρμογή της μεθόδου ο ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του.


Πώς γίνεται η κρυοπηξία

Η κρυοπηξία γίνεται μέσω της πρόκλησης ψύχους μέσω υγρού αζώτου, με το οποίο δημιουργείται οίδημα και ερυθρότητα και ενίοτε την επόμενη μέρα προκαλείται φυσαλίδα. Κατά την κρυοπηξία, η χαμηλή θερμοκρασία επιδρά στα κύτταρα και στα αγγεία που τα αιματώνουν. Τελικά τα κύτταρα υφίστανται σοβαρές βλάβες και καταστρέφονται. Η κρυοπηξία είναι ανώδυνη.


Ποιες είναι οι επιπλοκές για την κρυοπηξία

Η κρυοπηξία δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε άτομα που πάσχουν από: κρυοσφαιριναιμία, κνίδωση από ψύχος, δυσανεξία στο ψύχος, σύνδρομο Raynaud, αναμμασφαριναιμία, ιστορικό γαγγραινώδους πυοδέρματος. Οι επιπλοκές της νόσου δεν είναι συχνές. Ωστόσο, ως επιπλοκές της κρυοπηξίας αναφέρονται η πρόκληση ουλών, η υπομελάχρωση και η υπερμελάχρωση.